Erinomaiset palvelut

Laajasalossa on erittäin hyvät palvelut. Päiväkoteja ja kouluja on useita, ja omasta kirjastosta löytyy niin luettavaa, taidetta kuin tapahtumiakin. Laajasalossa on oma terveysasema, jossa ovat saatavilla myös suun terveydenhuollon palvelut. 

Syksyllä 2018 ovensa avasi upouusi kauppakeskus Saari, joka kokoaa saman katon alle useita päivittäistavarakauppoja, erikoisliikkeitä ja ravintoloita. Lisää palveluita löytyy sujuvien kulkuyhteyksien päästä Laajasalon lähialueilta. 

Laajasalon kirkko sijaitsee keskeisellä paikalla Yliskylässä. Jumalanpalvelusten lisäksi kirkossa tapahtuu paljon muutakin; se on moderni toimintakeskus, jonka aulakahvioon voi piipahtaa vaikka kauppareissun yhteydessä. Aulassa on esillä myös kuukausittain vaihtuva taidenäyttely. 

Harrastusmahdollisuudet saarella ovat vertaansa vailla. Kaikenikäisille löytyy monipuolisia urheilumahdollisuuksia mm. lenkkeilystä ja tenniksestä golfiin ja veneilyyn sekä jalkapallosta kamppailulajeihin. Seniorit, martat ja partiolaiset toimivat aktiivisesti, valokuvaajat ikuistavat kotisaarensa hienoimmat puolet ja Lions-klubilaiset kehittävät saaren toimintaa. Asukkaita ilahduttavat myös viljelypalstat sekä useat uimarannat.

Laajasalossa toimii useita vanhusten palvelutaloja, joista palvelutalo Rudolf on saanut runsaasti julkisuutta vanhusten ja nuorten yhteisasumiskokeilullaan. Hyvin toiminutta mallia on sittemmin laajennettu muuallekin Suomeen.