Upea luonto

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

”Kerää pienelle alalle mitä viehättävin maisema: vuoria, puistoja, selkiä, lahtia ja niemiä, jotka meidän aikanamme ympäröivät Suomen uutta pääkaupunkia, aseta Tuurholman viereen Jollas ja Stansvik, äläkä vaadi suomalaiselta saaristomaisemalta enempää!”

Zacharias Topelius, Tähtien turvatit, s. 53-54. 
(Stansvikin kartanoalue, Ympäristöhistoriallinen selvitys, Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston julkaisuja 2003:1)

Laajasalossa luonto ja meri ovat poikkeuksellisen vahvasti läsnä. Rantaviivaa on peräti 25 kilometriä. Uimarantoja, lenkkipolkuja ja virkistysalueita riittää kaikkien tarpeisiin. Yhtenäisiä viheralueita löytyy etenkin saaren länsiosasta, Jollaksesta ja Sarvaston alueelta. Monimuotoinen luonto ja pitkin saarta risteilevät metsäpolut tarjoavat hienoja elämyksiä niin saarelaisille kuin muillekin kaupunkilaisille. 

Luonnonsuojelualueita Laajasalosta löytyy neljä. Kun Laajasaloa uudisrakennetaan, on tärkeää, että sen upeaa luontoa suojellaan. Lue lisää Laajasalon luonnon suojelusta tästä.

Laajasalon kupeesta löytyy myös luonnollisen kaunis Vartiosaari, joka varsinkin kesäisin on hieno retkikohde kesäkahviloineen.

Tutustuminen Laajasalon luontoon ja ympäristöön

Seuran MyLaajasalo-sovelluksen avulla tutustut helposti koko alueen luontokohteisiin ja historiallisesti merkittäviin paikkoihin. 

Sovellus on moderni verkkosivupohjainen äppi. Saat sen puhelimellesi menemällä Chrome- tai Safari-selaimella osoitteeseen laajasalo.app

Kännykällä selaimen kysyessä valitse "Lisää aloitusnäyttöön" (Applella "Jaa"->"Lisää kotinäyttöön"), jolloin puhelimellesi tallentuu sovelluksen pikakuvake. Sovellusta voi käyttää myös tietokoneella.

Ruutunäkymä MyLaajasalo-sovelluksesta.

Toinen tapa tutustua Laajasaloon on kulkea seuran kokoama kaupunkipolku. Polku on 35 kohteesta koostuva kiehtova kaupunkipolku, jota kävelemällä voi tutustua alueen historiaan, kulttuuriin, katujen nimiin ja luontokohteisiin. Tutustu kaupunkipolkuun tästä.

Vehreään ja kulttuurihistoriallisesti merkittävään Tullisaaren kartanopuistoon voit tutustua esimerkiksi Vihreät sylit -sivustolta löytyvän oppaan avulla. Vihreät sylit on Helsingin kaupunkiympäristön toimialan puistosivusto.

Laajasalon luontoa