Tiedotearkisto

Puheenjohtajan tervehdys (2014)

Syyskokouksessa 2014 minut valittiin Laajasalo-Degerö seuran uudeksi puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Kiitos tästä luottamuksesta, lupaan aktiivisesti ajaa saaremme asukkaiden etuja ja jatkaa sitä loistavaa työtä mitä edeltäjäni ovat tehneet.

Laajasalon saari asuinalueena on minulle tuttu ja läheinen alue, jossa perheemme on asunut vuodesta 1998. Kolmen lapsemme ansiosta olen päässyt tutustumaan alueen päiväkotiin, peruskouluun sekä ovensa sulkeneeseen lukioon. Minulle on tärkeää, että kotiseudullamme säilyy upea luonto, monipuolinen ja laaja palveluvalikoima ja ihanat aktiiviset ihmiset.

Alkuvuoden aikana olen puheenjohtajan roolissa osallistunut moniin kokouksiin/tapahtumiin tuoden niihin Laajasalon asukkaiden näkemystä. Mm. Palvelukoti Sofian aamupuurolla ideoimme yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa, miten työllistää saaremme nuoria kesäduuni -15 hankkeen tiimoilta. Olemme mukana hankkeessa ja avaamme Ylistalolla kesäkahvilan työllistäen useita nuoria. Olimme myös yleiskaavaillassa keskustelemassa kaupungin edustajien kanssa tulevista yleiskaavasuunnitelmista.

Helsingin kaupunki suunnittelee Laajasalon alueen kehitystä ja meidän tulee olla tiiviisti keskustelussa mukana. Siksi seuran toiminnan painopistealueita ovat aktiivinen toiminta alueen kehittämissuunnittelussa, avoin ja luonteva keskustelu seuran/asukkaiden ja kaupungin edustajien välillä, sekä jäsenmäärän kasvattaminen, jotta voimme edustaa laajasti asukkaita ja meidän kannanottojen painoarvo lisääntyy. 

Järjestämme Helsingin yliopiston kanssa ”Ostoskeskukset julkisina tiloina” yhteiskehittelytyöpajan Laajasalon uuden ostoskeskuksen rakentumiseksi. Työpajan tavoitteena on löytää konkreettisia kehitysideoita ostoskeskuksen kehittämiseksi ja muodostaa yhteistyötapoja ideoiden toteuttamiseksi. Tilaisuus on 4.3. Ylistalossa, ennakkoilmoittautuminen.

Tulossa myös asukastapahtuma Laajasalon kaupunkibulevardin suunnittelusta kirkolla 16.3. Tervetuloa mukaan.

Kehitämme LDS:n internet- ja facebook sivuja. Tavoitteemme on luoda kanava, josta laajasalolainen löytää kaiken kotisaartaan koskettavan tiedon. Hieman historiaa, tulevat tapahtumat, palveluntarjoajat, taiteilijat, ideat, suunnitelmat, paikat, ym. kaikki helposti löydettävissä.

Kiitän seuran toiminnassa aktiivisesti mukana olevia ja kannustan kaikkia Laajasalon asukkaita osallistumaan Laajasalo–Degerö seuran toimintaan ja liittymään jäseneksi. Vain yhdessä voimme vaikuttaa saaremme kehittämiseen ja sen tulevaisuuteen – Tervetuloa!

Terveisin,

Tarmo Timonen

Puheenjohtaja