Vetoomus Laajasalon terveyspalvelujen säilyttämisestä 21.9.2009

VETOOMUS LAAJASALON TERVEYSPALVELUJEN SÄILYTTÄMISESTÄ!

Helsingin Terveyslautakunta               VETOOMUS

 

Arvoisat päättäjät

 

Laajasalon terveysasemalla on säilytettävä laboratoriopalvelut!

 

Asukkaille hyvät terveyspalvelut ovat yksi kaikkein tärkeimmistä asioista. Palveluiden tulee sijaita lähellä, niiden tulee olla kattavat ja toimivat.

 

Esitys, jossa Laajasalon laboratoriopalvelut siirretään Herttoniemeen, on erittäin huono. Se aiheuttaa kymmeniätuhansia bussi- ja taksimatkoja vuodessa Laajasalosta Herttoniemeen.

 

Laajasalon terveysasemalla otetaan 17 000 näytettä vuodessa. Jos asukkaiden pitää matkustaa Herttoniemeen, se tarkoittaa n. 34 000 tuntia matka-aikaa. Matka-ajalle tulee laskea hinta normaalin työnantajakustannuksen, 30€/tunti mukaisesti, jolloin siirron hinnaksi asukkaille tulee 1 miljoona euroa vuodessa. Lisäksi varsinkin sairaille, lapsiperheille ja vanhuksille aikaa vievät bussimatkat ovat hankalia ja vaarallisia.

 

Kruunuvuorenrannan rakentamisen myötä Laajasalon asukasluku (n. 17 000) tulee kasvamaan lähivuosina 10 000 – 15 000 asukkaalla, jolloin em. kustannukset ja vaivalloisuus asukkaille kasvavat vastaavasti. Laajasalon terveysaseman palvelujen alasajo on lyhytnäköistä, poukkoilevaa politiikkaa ja asukkaiden edun vastaista. Vetoamme pitkäjänteisen, asukaslähtöisen terveyspolitiikan nimissä: säilyttäkää laboratoriopalvelut Laajasalossa!

 

Laajasalossa 21.9.2009

 

Timo Korpela                                          Merja Eskola

puheenjohtaja                                        sihteeri