Esittely ja säännöt

Laajasalo-Degerö Seura ry on kaikille avoin puoluepoliittisesti sitoutumaton kotiseutuyhdistys. Sen tavoitteena on luoda saarellemme tulevaisuus, joka on kulttuurisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävä ja jossa vallitsee ihmisen ja luonnon sopusointu.

Seura pyrkii syventämään laajasalolaisten kotiseututuntemusta ja paikallishenkeä sekä lisäämään heidän kiintymystään kotiseutuunsa.


Toiminta

Seura  järjestää kotiseutupäiviä, näyttelyjä ja retkiä sekä edistää asukkaiden omatoimisuutta ja paikallista harrastustoimintaa. Seura on Suomen Kotiseutuliiton ja Helsingin Kaupunginosayhdistysten Liiton (HELKAn) jäsen.

Seura pitää sääntömääräisen kevät- ja syyskokouksen. Seuran hallituksen alaisina  toimii kaksi toimikuntaa. Uusia toimikuntia voidaan perustaa jäsenistön toiveiden ja aktiivisuuden mukaisesti. Seura kiinnittää laajasalolaisten ja kaupungin päättäjien huomiota saarensa omaleimaisuuteen ja erityispiirteisiin. Seura osallistuu aluetta koskevaan suunnitteluun sekä tekee aloitteita ja antaa lausuntoja viranomaisille.


Jäseneksi liittyminen

Seuran jäseneksi voi liittyä ilmoittamalla nimensä ja postiosoitteensa tai sähköpostiosoitteensa seuran osoitteeseen sekä maksamalla jäsenmaksun 15 € seuran tilille Nordea FI68 1458 3000 1020 37. Jäseneksi voi liittyä myös tästä.


Verkkosivut

Seuran verkkosivut ovat osoitteessa www.laajasalo-degero.fi. Seuran toiminnan lisäksi sivuille on koottu monenlaista tietoa Laajasalosta. Sieltä löytyy linkkejä mm. saaren kouluihin, kirjastoon ja muihin palveluihin ja yhteisöihin, Laajasalossa oleviin kartanoihin sekä saarestamme tehtyihin tutkimuksiin ja muihin tietoihin.


Ylistalo

Ylistalo on Laajasalo-Degerö Seuran kotitalo, jota vuokrataan kokous- ja juhlatilaksi. Ylistalossa on sali, kamari, keittiö ja yläkerran kamarit.

Tiedustelut ja varaukset: p. 040-526 6258.

Tervetuloa mukaan toimintaan!