Onnellisten ihmisten Laajasalo

Upea luonto

Laajasalossa luonto ja meri ovat poikkeuksellisen vahvasti läsnä. Rantaviivaa on peräti 25 kilometriä. Uimarantoja, lenkkipolkuja ja virkistysalueita riittää kaikkien tarpeisiin. Monimuotoinen luonto ja pitkin saarta risteilevät metsäpolut tarjoavat hienoja elämyksiä niin saarelaisille kuin muillekin kaupunkilaisille. 

Erinomaiset palvelut

Laajasalossa on erittäin hyvät palvelut. Päiväkoteja ja kouluja on useita. Omasta kirjastosta löytyy niin luettavaa, taidetta kuin tapahtumiakin. Omalla terveysasemalla on myös suun terveydenhuollon palvelut. Uusi kauppakeskus Saari kokoaa saman katon alle useita liikkeitä ja ravintoloita.

Mielenkiintoinen historia

Laajasalon ruotsinkielinen nimi Degerö viittaa ruotsin suurta merkitsevään sanaan ”deger”. Degeröby mainitaan yhtenä Helsingin pitäjän kolmesta saaristokylästä jo 1500-luvun asiakirjoissa. Suomenkielinen nimi Laajasalo otettiin käyttöön vuonna 1946 toteutetussa alueliitoksessa, jossa Laajasalosta tuli osa Helsinkiä.

Katse tulevaisuuteen

Laajasalo elää parhaillaan suurten muutosten aikaa. Vireillä on useita merkittäviä rakennusprojekteja, joiden myötä saarelle syntyy runsaasti uusia asuntoja. Myös palvelut kehittyvät, kun niiden kysyntä kasvaa uusien asukkaiden myötä.  Tulevaisuudessa Kruunusillat yhdistävät Laajasalon suoraan Helsingin kantakaupunkiin.