Seurasta slangiks

Laajasalo-Degerö Seura on tarkotettu kaikille, ku budjaa Laajikses. Seuras  ei jauheta politiikkaa, vaan yritetään kimpassa funtsaa, miten tääl pitäis olla, et kaikil ois kliffaa, säilys asuinympäristö snyginä ja et homma skulais ihmisten ja luonnonki kesken.

Me yritetään petraa laajislaisten tietoi omasta saarestaan ja sitä kautta toivotaan, et ne rupeis entist enemmän diggaa tätä mestaa.


Meininki

Seura järkkää erilaisii paikallisii tapahtumii, näyttelyitä ja reduja. Lisäks me yritetään saada jengi innostuu duunaa kaikenlaista kimpassa. Seurana me kuulutaan sit vielä pariin isompaanki sakkiin, niinku HELKAan, mihin kuuluu vastaavii porukoita stadin muistaki osista.

Seura pitää kaks kertaa vuodessa vähän bulimman miitingin: keväällä ja syksyllä. Ne on lakisääteisii. Sit meil on semmosii iisimpii ryhmii, ku pienemmällä porukalla funtsii jotain tiettyi juttui. Uusii tiimei voidaan pistää kasaan, jos joku haluu. Aika paljon me ollaan yhteyksissä Stadin byroihin ja dirikoihin, ku suunnittelee, mitä Laajikseen pitäis byggaa. Me yritetään kaveraa niille, ettei byggii ihan oikeesti tartte busaa joka hörnaan, vaan pitäs kyllä olla aika skarppina, et tää meiän saari säilyis Laajiksena, mis duunin jälkeen voi mennä vaikka skutsiin relaa ja kuuntelee, ku fogelit tsungaa.

Megeen vaan

Sä voit liittyy meiän porukoihin silleen, et lähetät meille breivin, mis on sun nimi ja osote. Tai sit sä voit liittyy nettisaitin kautta lähettämällä meille sun sähköpostiosotteen plus et samalla maksat jäsenmaksun meiän tilille. Kato sivuilta kohasta ”Jäsenasiat”.

Seuran saitti

Täl meiän saitilla kerrotaan vähän tarkemmin, mitä me duunataan ja täält löytyy kaikenlaist jutskaa Laajiksesta. Sivuil on linkkei skoileihin, bibluun, terkkariin ja silleen. Vähän tääl on muuten gamloi kartanoitaki ja niist on tehty kaikenlaisii buukkei. Kaikkee muutakin on tutkittu ja syynattu ja pistetty tarinat kansiin. Kaikkee tämmösta tietoo saitilt hittaa, ku vähä viittii tsögaa.

Ylistalo

Ylistalo on meiän porukan haussi, jota voi liisaa omiinki bileisiin, jos vaik joku fyllaa vuosii. Mestas on bulimpi olkkari ja snadimpi kammari ja tietenki tsöge. Varauksii voi tehä ja hintoi frogaa numerost 040 526 6258. Ei muuten bungaa paljoo.

Tuu messiin!

Vilma hengaa Rudolfin lekarin telineissä (Kuva: Markku Gruenewaldt)