Aiempia tapahtumia Laajasalossa

LAAJASALO-JUOKSU 21.9.2019 KELLO 10:00-15:00

Paikka: Lähtö Yliskylän puistokatu 4, Kauppakeskus Saari

Laajasalo on saari lähellä Helsingin keskustaa. 
Saari, jossa on paljon kauniita ulkoilualueita aivan meren rannalla. Upeat maisemat häkellyttävät lenkkeilijän jokaisena vuoden aikana vuodesta toiseen! 
Täällä ei tarvitse juosta liikenteen seassa eikä asfaltilla! Maasto on kauneuden lisäksi vaihteleva ja monipuolinen sekä mukavan mäkinen.

Matkoina Laajasalojuoksussa ovat 15km sekä 8km. 
Hinta kaikille sama 20€.

Laajasaloon pääsee Herttoniemen metroasemalta monella bussilla: 84, 85, 86, 88 ja 89 tuovat kaikki sinut muutamassa minuutissa kisapaikalle.
Parkkipaikkoja löytyy hyvin Kauppakeskus Saaren läheisyydestä.

Laajasalojuoksuun ovat todellakin tervetulleita kaikki! juoksu- tai liikuntakokemukseen katsomatta!Lisätietoa ja ilmoittautumiset www.laajasalojuoksu.fi

Tykkää meistä myös facebookissa!*******************MENNEITÄ TAPAHTUMIA:Vaalipaneeli Laajasalon kirkossa 16.3.2019 klo 17.00

Tervetuloa kuulemaan paikallisia eduskuntavaaliehdokkaita Laajasalon kirkkoon 16.3.2019 klo 17.00. Mukana paneelissa ovat keskustelemassa Seija Muurinen (kok), Mirita Saxberg (Liike Nyt), Aleksi Niskanen (ps), Niklas Rönnberg (rkp), Samuli Virtanen (sin), Tuula Haatainen (SDP), Paavo Arhinmäki (vas), Johanna Sydänmaa (vihr), Ville-Veikko Rantamaula (kesk) ja Mauri Venemies (kd). 

Tilaisuus myös videoidaan ja on live-streamina katsottavissa osoitteessa: https://www.youtube.com/embed/live_stream?channel=UCgTtgHDSgGhV9xK6g6ZWZ3Q  sekä myöhemmin tallenteena Laajasalon opiston kaupunkikanavalla (https://kaupunkikanava.fi/kaupunki-tv/).

Paneelin jälkeen on kahvitarjoilu ja mahdollisuus vapaamuotoiseen keskusteluun.  Vapaaehtoinen kahvimaksu menee Yhteisvastuukeräykseen, jolla tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten koulutusta kotimaassa ja maailman katastrofialueilla. Ovet suljetaan noin klo 20. 

Itsenäisyysjuhla Laajasalon kirkossa 6.12.2018 klo 9.00

Laajasalo-Degerö -seura järjestää perinteisen itsenäisyyspäivän juhlan Laajasalon kirkossa 6.12. klo 9 alkaen. Juhlan järjestäjinä toimii Laajasalo-Degerö -seura ja Roihuvuoren seurakunta yhteistyössä Laajasalon Marttojen, Laajasalon Sinisten ja Laajasalon Lions Clubien kanssa. Ohjelmassa lipunnosto, messu, kahvit ja juhlatilaisuus. 

Lämpimästi tervetuloa!Joulumyyjäiset Ylistalolla LA-SU 24-25.11

Perinteinen Joulu- ja käsityömyyjäiset pidetään Lauantaina ja Sunnuntaina 24.-25.11.2018 kello 10.00-16:00 Laajasalon Ylistalossa osoitteessa muurahaisenpolku 4.

Paikalla Laajasalolaisia kädentaitajien tekemiä neuleita, koruja, koriste-esineitä, kortteja, mattoja, leivonnaisia, ynnä muuta.

Kesäkahvila Brita avoinna koko tapahtuman ajan. Tervetuloa. 

TAITEIDEN YÖ YLISTALOLLA

15.8.2019 KLO 17-22 

18.00 Taikuri Heikki Varvikko

19.00 Vahtikoira Veikko ja koiramaista lastenmusiikkia

20.00 Emma Pihkalan pianomusiikkia 

21.00 Gimme Some Slack 

Laajasalon oma Taiteiden Yön tapahtuma lapsille ja lapsiperheille! Mukana suosittu taikuri Heikki, koiramaisia lauluja esittävä Vahtikoira Veikko, ihana Emma Pihkala sekä Gimme Some Slack -bändi. Ylistalolla voi tutustua Laajasalo eilen, tänään ja huomenna -projektiin ja pihalla on auki tapahtumatori koko illan sirkusta, taidetta ja käden taitoja.


HELSINKI PÄIVÄ 12.6.2019


Vartiosaari tutuksi 12.6.2019

Vartiosaari avaa ovensa Helsinki-päivänä ja kutsuu nauttimaan saaren ainutlaatuisesta luonnosta ja tunnelmasta. Ilmainen venekuljetus Reposalmentien päästä Vartiosaareen kello 13-20.  Viimeiset kuljetukset Vartiosaaresta mantereelle kello 21.  Lisätietoja ja tapahtuman tarkempi ohjelma:  www.vartiosaari.fi

"Etkot" Laajasalo-festareilla 12.6.2019 klo 13-15

Tapahtuman kohokohtana on iätön Mummodisko, joka esiintyy klo 13:30-14:30. Ohjelman juontaa ihana näyttelijä Tuija Piepponen. Lapsia varten tapahtumassa on mukana Perinneleikit Ry ! Herkuttelusta vastaa MPS T06 tytöt futisjengi, joten kannattaa varata pientä rahaa mukaan ostoksia varten.

Tapahtuma toteutetaan palvelutalo Rudolfin pihapiirissä, Rudolfintie 17-19.


YLISKYLÄN KULTTUURIKÄVELY 3.6.2019

Retki suuntautuu Yliskylän pientaloalueelle ja sillä kerrotaan alueen yhä jäljellä olevista ja kadonneista muistoista: huviloista ja niiden asukkaista, teistä, silloista, laitureista, juhla- ja urheilukentästä, tanssilavasta, seuratalosta, paloasemasta, kaupoista, kouluista ym. Oppaana Jan Strang, joka on tutkinut Laajasalon historiaa ja kirjoittanut useita kirjoja ja artikkeleita Itä-Helsingin historiasta (mm. Laajasalon VPK:n historian). Lähtö kello 17.00 Kuvernöörintien ja Yliskylän tien risteyksestä Nesteen huoltoaseman luota. Retken kesto on 2–3 tuntia. Lisätietoja: https://www.strang.fi/uppby/.


Laajasalopäivä 25.5.2019

Perinteinen, iloinen kevään tapahtuma, Laajasalopäivä järjestetään Ylistalolla lauantaina 25.5.2019 klo 10-14. Tervetuloa seuraamaan koko perheen ohjelmaa esiintymislavalta tai kokemaan ja näkemään kaikkea mielenkiintoista toimijatorille Ylistalon tuntumaan. Ohjelmaa on myös kirkolla, Saaren ostoskeskuksessa sekä ympäri saarta siivouspäivän merkeissä. Tarjolla on herkullista syötävää ja juotavaa Brita-kahvilassa sekä ulkomyyntipisteissä.

Laajasalon Golf-mestaruuskilpailu 22.5.2019 klo 18:00

Perinteinen Laajasalon Golf-mestaruuskilpailu pidetään Laajasalon Par 3-kentällä osoitteessa reposaarentie 15 kello 18:00 alkaen. Lyöntipeli yhteislähtönä 18 reikää (kolme kierrosta 2/3 tasoituksin). Pelimaksu on 35€. Kaikki pääsevät pelaamaan, max hcp 54 ja mukaan mahtuu 30 ensiksi ilmoittanutta. Kentältä voi vuokrata mailoja ja pallotkin voi ostaa paikan päältä. Palkintojen jako heti pelin jälkeen. Ilmoittautumiset klo 17-17:40 alkaen kentällä tai sähköpostilla osmo.rantakari@live-and-play.com tai tuomas.loikkanen@gmail.com

Tervetuloa pelaamaan ja viihtymään.

KEVÄTMYYJÄISET YLISTALOLLA 13.-14.4. KLO 10-15

Myytävänä laajasalolaisten kädentaitajien tekemiä neuleita, koruja, koriste-esineitä, kortteja, mattoja, leivonnaisia ym.

Brita-kahvilasta maukkaat kahvit ja herkut!

LaajasaloRekry Ylistalossa 9.4.klo 11-12.30

Tapahtuma työnhakijoille, jossa pääset tapaamaan muutamia työnantajia, kuulemaan heidän työpaikoistaan ja osallistumaan pikahaastatteluihin. Paikalla myös Stadin ammattiopisto, joka kertoo koulutuksellisista poluista ja mm. oppisopimuskoulutuksen mahdollisuuksista. Mukana myös TE-toimiston asiantuntija auttamassa työttömyyteen liittyvissä kysymyksissä. Tapahtuman toteuttajana on Ohjaamo Helsinki yhteistyössä Laajasalo-Degerö Seura ry:n kanssa. Ilmoittautumiset:  tuulia.rauhalakaltio@hel.fi.

Yrittäjien aamukahvi Ylistalolla tiistaina 9.4.2019 klo 8-10 

Mistä syntyy Laajasalon kilpailukyky ja vetovoimaisuus?  Tule mukaan verkostoitumaan ja keskustelemaan Laajasalon kehittymisestä ja kilpailukyvystä yrittäjän silmin ja miten kaupunki voisi sitä omalta osaltaan tukea.  Paikalla Helsingin kaupungin elinkeino-osaston yritysluotsi Heidi Lihr.  Kahvitarjoilu. 

Ilmoittautumiset 7.4. mennessä:    https://response.questback.com/helsinginkaupunki/gqit5jzcti

Voit jättää myös ideoita ja omat yhteystietosi saman linkin kautta, jos et pääse paikalle tällä kertaa.

Paikallistalouden työpaja Ylistalolla lauantaina 23.3.2019 klo 13-16

Paikallistalouden yrittäjä- ja asukastapaaminen sekä siihen liittyvän työpaja, jossakäydään läpi talven aikana tehdyn kyselyn tulokset Laajasalossa toimivista yrityksistä ja muista toimijoista ja  selvitetäään minkälaisia paikallisia tuotteita ja palveluja asukkaat toivoisivat ja mitä Laajasaloon tarvitaan lisää vahvistamaan alueen identiteettiä, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia.  

Lisätietoja: http://www.ehtaraha.fi/paikallistalous/paikallistalouden-kartoitus-ja-kehittaminen-alkaa-laajasalossa/

Ilmoittautumiset 21.3 mennessä:  kaisa.seppanen@ehtaraha.fi.  Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittautumalla varmistat pääsysi mukaan. Kahvitarjoilu.  

Samaan sähköpostiosoitteeseen voit myös lähettää ajatuksiasi Laajasalon paikallistalouden kehittämisestä ja/tai jättää yhteystietosi, jos et itse pääse paikalle tällä kertaa.

Eduskuntavaalipaneeli 16.3.2019

Laajasalon kirkossa järjestetyssä vaalipaneelissa 16.3.2019 olivat mukana keskustelemassa Seija Muurinen (kok), Mirita Saxberg (Liike Nyt), Aleksi Niskanen (ps), Niklas Rönnberg (rkp), Samuli Virtanen (sin), Tuula Haatainen (SDP), Paavo Arhinmäki (vas), Johanna Sydänmaa (vihr), Ville-Veikko Rantamaula (kesk) ja Mauri Venemies (kd). 

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa osoitteessa:  https://www.youtube.com/watch?v=gg2WlckA-a0

Itsenäisyysjuhla Laajasalon kirkossa 6.12.2018 klo 9.00

Laajasalo-Degerö -seura järjestää perinteisen itsenäisyyspäivän juhlan Laajasalon kirkossa 6.12. klo 9 alkaen. Juhlan järjestäjinä toimii Laajasalo-Degerö -seura ja Roihuvuoren seurakunta yhteistyössä Laajasalon Marttojen, Laajasalon Sinisten ja Laajasalon Lions Clubien kanssa. Ohjelmassa lipunnosto, messu, kahvit ja juhlatilaisuus. 

Lämpimästi tervetuloa!


Joulumyyjäiset Ylistalolla LA-SU 24-25.11

Perinteinen Joulu- ja käsityömyyjäiset pidetään Lauantaina ja Sunnuntaina 24.-25.11.2018 kello 10.00-16:00 Laajasalon Ylistalossa osoitteessa muurahaisenpolku 4.

Paikalla Laajasalolaisia kädentaitajien tekemiä neuleita, koruja, koriste-esineitä, kortteja, mattoja, leivonnaisia, ynnä muuta.

Kesäkahvila Brita avoinna koko tapahtuman ajan. Tervetuloa. 


Valoa pimeään, Tunnelmallinen Martinpäivän Valokulkue -tapahtuma

Lyhtykulkue, pienoisnäytelmä, monenlaisia herkkuja ja etukäteen itse askarreltu lyhty! Tunnelmallinen Martinpäivän Valokulkue -tapahtuma sopii niin lapsille kuin aikuisillekin. 

Lähdemme lyhtykulkueena Kruunuvuorenrannan Koirasaarentien ja Gunillantien risteyksestä ravintola Stansvikiin (reilu 1 km). Kulkuetta johtaa teatteriseurue, joka esittää Stansvikin pihalla pienoisnäytelmän Pyhän Martin legendasta (käsikirjoitus ja ohjaus Markku Arokanto Laajasalon Huvilateatterista, kesto n. 20 min.) ja kuullaan Kruunuvuorenrannan valoarkkitehti Marjut Kauppisen puheenvuoro. Makkaranpaistoa, tikkupullia ja Stansvikin herkkuja, mm. lohikeittoa (hinnat alempana). 

Tuo mukaan oma lyhty tai askartele se itse Laajasalon Nuorisotalon lyhtytyöpajassa ma 6.11. klo 13–17 tai to 9.11. klo 16–20, Koulutanhua 2B (lähellä ostaria, kirjaston kyljessä). Talo tarjoaa materiaalit.

Vapaa pääsy. Järjestäjinä Laajasalon alueen eri toimijat.

Pukeuduthan lämpimästi!

Hintatietoutta illan herkuista: 
Lohikeitto + leipä, 7,50 €
Makkara grillistä 2 € (itsepaistettu nuotiolla 1 €)
Glögi 1 €
Tikkupulla ilmainen (paistetaan itse nuotiolla)
Lisäksi Stansvikin kahvila auki

Tiedustelut: tapahtumatiedottaja Misku Välimäki, p. 050 379 8875, miska-maria.valimaki@evl.fi


TAITEIDEN YÖ TAPAHTUMA YLISTALOLLA 23.8.2018

Jo perinteeksi muodostunutta taiteiden YÖ tapahtumaa vietetään ylistalolla torstaina 23.8.2018 kello 16:00 alkaen aina 20:00 saakka.

Koko perheen leikkimielinen taidetapahtuma Laajasalon Ylistalolla, jossa osallistujat pääsevät leikkimään tekemään taidetta itse. Huvilateatteri, Riinan taidetyöpaja, Hillan teatteri- ja tanssityöpaja. Kasvomaalausta, taikuri Heikki Varvikko, Niina (laulu), ja Mikko Karhula (kitara) DUO sekä Emma Pihkala (laulu, piano) ja Elsa Sihvola (sello) rakkauslauluja.

Kahvila Brita avoinna ja pihagrilli kuumana koko tapahtuman ajan, jossa tarjolla sekä aikuisille että lapsille sopivia juomia ja pikkupurtavaa niin, että nälkä pysyy myös loitolla.

Päivän tarkka ohjelma löytyy ylisttalolta.


LAAJASALOPÄIVÄ LAUANTAINA 26.5.2018

Perinteistä Laajasalopäivää vietetään jälleen Lauantaina 26.5.2018. Ohjelma alkaa kello 10:00 ja jatkuu aina kello 14:00 asti. Ohjelmassa Stadin Juhlaorkesteri,Iist side singers, Kupla, lapsille taikuri ja aikusille jumppaa. SPR:n konttiauto ottaa vastaan hyväkuntoisia vaatteita, astioita, huonekaluja ym. Laajasalon kirkolla Kaupunkisuunnitteluviraston suunnittelijat esittelevät ajankohtaisia asioita ja keräävät palautetta laajasalolaisilta. Katso tarkempi ohjelma ilmoituksestamme.


CHAMPIONS LEAGUE FINAL JOLLAS89 HOTELLILLA

Nyt kaikki katsomaan Champions League Final ottelua Jollaksen uudelle hotellille Jollas89.lle. Siellä siis Livenä ottelu ja After Partyt. Ovet aukeavat kello 19.00 ja pregame lähetys alkaa 21.15. Itse ottelu alkaa 22.00. Paikan päällä baari & ulkogrilli ja Helsingin suurin kisakatsomo 800 henkilölle. Illan After partyissä esiintyjänä Kari Peitsamo. Liput 10€. 


KAAVAILTA KIRKOLLA 8.1.2018

Maanantaina 8.1.2018 pidetty kaavailta Laajasalon kirkolla veti paikalle paljon ihmisiä ja kaikkipaikalle tullet eivät mahtuneet sisään kuulemaan tärkeitä muutoksia. 

Laajasalo Degerö Seuralle uusi tieto tilaisuudessa (olimme mukana myös maastokierroksella klo 16 – 17:40) oli se, että aluearkkitehti Petteri Erling on siirtynyt uusiin tehtäviin (??).

Maastokierroksella ja kirkossa suurin osa laajasalolaisista puheenvuoron pitäjistä esitti ihmetyksensä korkeiden kerrostalojen kaavoittamisesta aivan omakoti- ja rivitaloyhtiöiden tonttiin kiinni sekä raitiovaunuvarikon sijaintipäätöksestä (jota ei ole tehty ja kutsussakin oli ilmoitettu siitä keskusteltavan vasta seuraavassa yleisötilaisuudessa 5.3.18 klo 18 alkaen Laajasalon kirkossa – KAIKKI SINNE MUKAAN!!).


Jarmo Niemisen Saaristoillat Laajasalon Kirkolla

Laajasalon kirkolla järjestetään kaksi erillistä Jarmo Niemisen saaristoiltaa.

Torstaina 2.11 kello 18:00 teemalla Helsingin saariston uskomaton luonto

Torstaina 9.11 kello 18:00 teemalla Kolmen kansan saaret - Helsingin saaristo Viikingeistä nykypäivään.

Kummassakin tapahtumissa kirjamyynti (Jarmo Niemisen saaristokirjat) varaudu käteismaksuun!


UUSI NAAPURUUSPIIRI

Uusi naapuruuspiiri käynnistyy torstaina 8.6.2017 klo:10-12 Ylistalolla. Muurahaisenpolku 4, 00840 Helsinki

Naapuruuspiirissä on tarjolla ikäihmisille sopivaa toimintaa. Tule tutustumaan ja vaikuttamaan kerhotoiminnan sisältöön.

Yhteyshenkilö: Katja Kammonen puh:040-334 1192 sposti:katja.kammonen@hel.fi

Yhteistyössä: Laajasalon kotihoito, Laajasalo-Degerö Seura r.y. ja Palvelukeskus

Rudolf

*******************

Siivoustalkoot Sarvaston sataman liepeillä

Laajasalo-Degerö Seura r.y on palkannut 4 nuorta kesätyöntekijää siivoamaan Sarvaston sataman sivualueita ja lahden poukamaa kaikesta ylimääräisestä jätteestä. Tarvitsemme hieman työnjohdollisia apuja tässä projektissa. Olisiko kiinnostuneita tulla mukaan siivoamaan yhdessä? Siivoustalkoot alkavat maanantaina 12.6 kello 9:00 V-Max yrityksen edestä Isonsarvastontie 4. Kommentoikaa ja ilmoittautukaa mukaan. Teemme työtä 9:00-15:00 välisenä aikana. 

Terv, Laajasalo-Degerö seura

*******************

Kotiseuturetki Kruunuvuorenlammen maisemiin

Laajasalo-Degerö Seura järjestää Maanantaina 29.5. klo 18 kotiseuturetken Kruunuvuorenlammen maisemiin. Lähtö bussin 88 päätepysäkiltä Kaitalahdesta. Oppaina Tuula ja Risto Marttinen.

*******************

Laajasalopäivä La 20.5.2017  klo.10:00 - 15:00

Tervetuloa Laajasalopäiville

Laajasalo-Degerö Seura r.y. järjestää taas perinteiset Laajasalopäivät Ylistalolla lauantaina 20.5. Päivässä mukana kirkolla Helsingin Kaupunki infopisteineen, Ylistalon juhlalavalla kesäteatteriesitys, taikuri ja musiikkiesityksiä lapsille, sekä aikuisille. Ylistalon piha-alueella paljon ohjelmaa lapsille. Menossa mukana piha-alueella taikuri, kasvomaalausta ja paikallisten järjestöjen esittelypöytiä infopisteineen. 


***********************

KUNNALLISVAALIPANEELI LAAJASALON KIRKOLLA

Järjestämme kunnallisvaalipaneelin yhdessä Roihuvuoren Seurakunnan kanssa 

Paikka:                Laajasalon Kirkko

Aika:                    Sunnuntaina 26. Maaliskuuta kello 18-20:00

Paneelin aiheina tulee olemaan seuraavat asiat:

  1. Rakentaminen ja Liikenne
  2. Luonto ja Virkistys
  3. Lapset ja Nuoret
  4. Seniorit ja Vanhukset

Lopuksi panelistien loppupuhe, miksi Laajasalolaisten pitäisi valita juuri heidät valtuustoon.

Seuraavat panelistit ovat jo ilmoittautuneet: Kokoomus Jarmo Kelo, SDP Jaana Alaja, Perussuomalaiset Tuulas Salo, Vihreät Jarmo Nieminen, Vasemmistoliitto Silvia Modig ja lisää tulossa.

************************

Joulu- ja käsityömyyjäiset Ylistalolla la 3. – su 4.12.2016 klo 11–15

Myytävänä laajasalolaisten kädentaitajien tekemiä neuleita ja 

kudonnaisia, koruja, koriste-esineitä, kortteja, leivonnaisia ja muita herkkuja.

Brita-kahvilasta kahvia ja herkkuja kumpanakin päivänä! 

Tervetuloa! 

Paikka: Ylistalo, Muurahaisenpolku 4, kirkon ja ostoskeskuksen välissä. 

************************

Kutsu sääntömääräiseen syyskokoukseen

ma. 14.11.2016 klo 19.00

Ylistalossa, Muurahaisenpolku 4

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kahvitarjoilu.

Laajasalo-Degerö Seura ry

johtokunta

*******************

Laajasalo-seminaari / Laajasalon liikennejärjestelyt

Paikka: Laajasalon kirjasto, torstaina 10.11 klo. 18:00 - 19:30

Panelistit

Oskar Viding (Perussuomalaiset)

Jarmo Kelo (Kokoomus)

Simo Raittila (Vihreät)

Seminaarin perusperiaate on keskittyä, miten Laajasalon liikennejärjestelyt kannattaa hoitaa nyt kun Kruunusillat saareen tulee. Käsittelemme aihetta sekä yksityisautoilun että julkisen liikenteen kannalta. Seminaariin tulee vielä juontaja, joka esittelee todennäköisesti lyhyesti itsensä tilaisuuden avauksessa. Juontajalla on varmasti muutamia kysymyksiä, mutta tulemme antamaan todella paljon tilaa yleisökysymyksille, sillä tämä aihe tulee todennäköisesti herättämään saarelaisissa keskustelua. Todennäköisesti myös paneelissa saamme tällä porukalla mielenkiintoisia väittelyitä aiheesta ja aiheen kuva saattaa hieman kasvaakin. Se tosin voi olla hyväkin, sillä perusperiaate seminaarilla on palvella Laajasalon asukkaita.


*******************

Itä-Helsingin metsät ja luonnonrannat on säilytettävä

Yleiskaavassa Keskuspuiston osiin kohdistettuja rakentamismerkintöjä on ansaitusti kritisoitu julkisuudessa. Itä-Helsingin luontoalueisiin kohdistuvat uhkat ovat jääneet vähemmälle huomiolle, vaikka meitä itähelsinkiläisiä on paljon. Lähiöidemme metsillä, luonnonrannoilla, niityillä ja 1500-luvulta saakka viljellyillä pelloilla on meille vastaava merkitys kuin Keskuspuistolla on sen tuntumassa asuville. 

Itä-Helsingissä on useampia osittain päällekkäisiä vihersormia. Niistä yksi kulkee Laajasalosta Vartiosaaren, Ramsinniemen, Meri-Rastilan metsän, Rastilan kartanon ympäristön ja Mustavuoren kautta Östersundomiin. Toinen etenee Kivinokasta Viikin kautta Kivikkoon ja on kolmas on Uutelasta Mustavuoreen suuntautuva vihersormi. Nämä kaikki ovat tärkeitä niin virkistyksellisesti kuin luonnonkin kannalta ja ne tulee säilyttää. Valitettaasti ehdotettu yleiskaava ei tätä tunnista, sillä toteutuessaan se kaventaisi vihersormia monin paikoin merkittävästi. Myös uudet raidehankkeet uhkaavat useassa kohdassa vihersormien jatkuvuutta. Raideliikenne tuleekin suunnitella luontoalueet säilyttävästi niin, että sen sijoittelussa hyödynnetään jo olemassa olevia kulkuväyliä.

Itä-Helsingin osalta kaavoja koskevat muistutukset ja lausunnot on sivuutettu vuorovaikutuksessa. Esimerkiksi Uudenmaan ELY-keskuksen, Uudenmaan liiton, Museoviraston ja ympäristölautakunnan Vartiosaaren ja/tai Ramsinniemen säilyttämistä puoltavia lausuntoja ei ole huomioitu. Lisäksi yleiskaavaehdotukseen oli muistutusajan jälkeen lisätty muuttavaa maankäyttöä Kivinokalle. Tästä ei ole ollut mahdollista lausua missään vaiheessa prosessia. 

Kaupungin kasvu ei edellytä luontoalueille rakentamista. Luonto- ja kulttuuriarvot huomioivalla suunnittelulla on mahdollista säilyttää Itä-Helsingissäkin se, mikä tekee siitä viihtyisän: alueen metsäinen ja merellinen luonto. Väestönkasvu voidaan sijoittaa jo rakennetuille alueille. Tukholmassa mittava uudisrakentaminen on suunniteltu viheralueita uhraamatta. Luovuutta käyttämällä sama onnistuu myös Helsingissä.

Luontoalueille rakentaminen olisi lyhytnäköinen ja vanhanaikainen ratkaisu, sillä muualla monet kaupungit pyrkivät pikemminkin lisäämään viherpinta-alaansa. Olemassa olevien viheralueiden säilyttäminen on huomattavasti helpompaa kuin uusien rakentaminen. Luonnon terveysvaikutukset ovat tiedossa, samoin se, että luonnon monimuotoisuuskadon pysäyttäminen edellyttää toimenpiteitä kaupungeissakin. 

On siis syytä säilyttää luontoa siellä, missä sitä vielä on. Myös Itä-Helsingissä.

Helsingissä 04.09.2016

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry

Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa ry

Herttoniemi-seura ry

Laajasalo – Degerö Seura ry

Koillis Seura ry

Kontula-Seura ry

Kulosaarelaiset ry – Brändöborna rf

Marjaniemi-Seura ry

Mellunmäki-seura ry

Pro Meri-Rastila

Puotila-seura ry

Roihuvuori-Seura ry

Santahamina-Seura ry

Stansvikin kyläyhdistys ry

Tammisaloseura ry – Tammelund Sällskapet rf

Vartiosaari-seura ry

Viikki-Seura ry

Vuosaari-Seura ry

Östersundom-seura ry


Lisätietoja:

Hanna-Leena Ylinen, hlylinen(at)gmail.com

Riitta Malve-Tamminen, puh. 050 5718146, riittamalve(at)gmail.com

Matti Lipponen, matti.lipponen(at)helsinki.fiKesä 2016, Kylämetsä ry:n Kesäteatteri:  "Noita Nokinenän Suvipirskeet"

Laajasalossa Vaaleanpunaisella huvilalla, Tuurholmanpolku 5.

Esitykset:

5.8 Ensi-ilta kello 18.00

5.8 alkaen ke, pe klo 18, la-su klo 14 (21.8 asti)

Viimeiset esitykset to 25.8, pe 26.8,  la 27.8 klo 20. 

Lisätietoja:

https://www.facebook.com/vaaleanpunainenhuvila
https://www.facebook.com/events/1048137371944260/

*******************

Kaupunkiluontokävely Vartiosaaressa keskiviikkona 15.6

Tervetuloa osallistumaan kaupunkiluontokävelylle Vartiosaareen keskiviikkona 15.6. klo 17-20. Kokoontumispaikkana Reposalmi/Laajasalo, josta venekuljetus Vartiosaareen ja takaisin. (Bussi 88 Hertoniemen metroasemalta) Saaressa kävellään poluilla ja teillä, varaudu mukavilla kengillä. 

Toivomme, että kävelyt ovat mukavia ja virikkeellisiä itsessään. Teemme niiden pohjalta syksyllä myös kuunnelman ja julkaisun, joihin kävelijöillä on myös mahdollisuus osallistua. Toivomme kävelyille kaikenlaisia osallistujia, lähellä asuvat tietenkin tuntevat kohteet parhaiten.

*******************

Herttoniemen Metroasemalla aukeaa kesäkuun alussa taukotila

Kesällä 2016 Herttoniemen metroasemalla toteutetaan asukkaiden, paikallisten yrittäjien sekä HKL:n kokeiluhanke, jossa aseman aukiosta ja kuskien vanhasta taukotilasta tehdään kaupunkilaisten kohtaamispaikka ja tapahtumien keidas.

Lisää info asisata saat tästä linkistä. WEB SIVU

*******************

Laajasalopäivä La 28.5.2016  klo.10:00 - 15:00

Tervetuloa Laajasalopäiville

Laajasalo-Degerö Seura r.y. täyttää 50-vuotta joten Laajasalopäivää vietetään juhlatunnelmissa. Päivässä mukana kirkolla esikaupunkimessut, Ylistalon juhlalavalla kesäteatteriesitys, taikuri ja musiikkiesityksiä lapsille, sekä aikuisille. Ylistalon piha-alueella paljon ohjelmaa lapsille. Menossa mukana piha-alueella taikuri, veto-/halibernejä, kasvomaalausta ja paikallisten järjestöjen esittelypöytiä infopisteineen. 

Juhlapuhujana Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen kello 11:00.

Sarvaston venesatama (Isosarvastontie 3)

12.00-12.30     Veneretki LAPSILLE. Lähtö kello 12.00 sataman perältä Top-Boat Luotsikutterilla. Ilmoittautumiset Ylistalolla ja 15 ensimmäistä mahtuu mukaan. (Huom. Nuorin mahdollinen 12v) KOKOONTUMINEN 30 MIN ENNEN LÄHTÖÄ SATAMAKAHVILA MESSISSÄ.

Tarkemman ohjelman saat ladattua tästä linkistä. Laajasalo-ohjelma

*******************

Linturetki Vartiosaareen La 14.5.2016  klo 8:30 - 11:15​

Lähtö- ja paluupaikka: Laajasalo, Reposalmen laivalaituri, Reposalmentie 1.

Lintujen tarkkailun ohella tutustumme saaren luontoon kevätkasveineen ja ihailemme näköala­kalliolta merimaisemaa. Lintuoppaana on Paul Segersvärd.

Retki on helpohko; kallio-osuus vaatii kiipeämistä. Varusteet: sään mukainen vaatetus; eväät.

Kulkuyhteydet: Bussit 85, 86B ja 88 Herttoniemen metroasemalta. Kävelyä pysäkeiltä 0,6–1 km.

Yhteistyökumppani: Vartiosaari-seura, joka järjestää aamulla venekuljetuksen saareen.

Säävaraus: jatkuvan sateen sattuessa retki peruuntuu. Varmista p. 050 1420 Mirja Reijonen.

http://www.sll.fi/uusimaa/helsy/tapahtumat/linturetkivartiosaareen

*****

Lisäksi Helsy järjestää pe 27.5. lepakkoretken Herttoniemen kartanon puutarhaan

http://www.sll.fi/uusimaa/helsy/tapahtumat/lepakkoretkiherttoniemenkartanolle

*******************

Laajasalon Golf-mestaruuskilpailu 26.5.2016

Laajasalon Golf-kentältä TORSTAINA 26.05.2016.

Yhteislähtö klo 18.00. 18 reikää 2/3 tasoituksin (=kolme kierrosta)

Pelimaksu on 35 euroa ja maksetaan paikan päällä suoraan kentän kassaan.

Palkintoina mestaruusmitalit ja arvostettu kiertopalkinto.

Haastakaa naapurinne ja "kaikki kylän miehet", kummit ja niiden kaimat pelaamaan paremmuudesta

Haastakaa taloyhtiänne palaajat taloyhtiönne mastaruuskisaan.

*******************

Sääntömääräinen kevätkokous 30.3.2016 klo 19:00

Laajasalo-Degerö Seura r.y. pitää sääntömääräisen kevätkokouksen Ylistalolla osoitteessa muurahaisenpolku 4 kello 19:00 alkaen.

Tervetuloa, 

Laajasalo-Degerö Seura r.y

*******************

Rudolfin päivän Juhla 4.3.2016 Klo: 13.00 - 15:30

Juhla alkaa Erkki Liikasen eityksellä klo:13.00 osoitteessa Rudolfintie 17-19, Helsinki

Tapahtuma on avoin kaikille ja ohjelmassa leikkimielistä suunnistusta, kahvittelua, makkaran paistoa, visarasti ja paljon muuta. 

Tervetuloa, 

Palvelukoti Rudolf

*******************

Helsingin kaupunginsuunnitteluvirasto Laajasalon kirkolla

to 17.3. klo 15-19 Laajasalon kirkolla "Kaavoittajat tavattavissa". Kaupunginsuunnitteluvirasto esittelee suunnitelmia ja kuulee laajasalolaisia

Tervetuloa, 

Laajasalo-Degerö Seura r.y

**********************

Helsingin kaupungin rakennusvirasto tiedottaa 9.2.2016


Yleisötilaisuus: Laiturin Siltailta 15.2. - esittelyssä Kruunusillat-hanke eli raitiotieyhteys Laajasaloon


Kruunusillat-hankkeen esittelytilaisuus järjestetään maanantaina 15.2.2016 klo 16-19 näyttelytila Laiturilla Kampissa (os. Narinkka 2). Illan aikana yleisöllä ja medialla on mahdollisuus tutustua hankkeen suunnitelmiin, tavata suunnittelijoita ja antaa palautetta.


Kruunusillat-hanke yhdistäisi toteutuessaan raitiotieyhteydellä Laajasalon, Kruunuvuorenrannan ja Kalasataman osaksi Helsingin kantakaupunkia. Samalla luotaisiin uusi nopea reitti myös pyöräilijöille ja jalankulkijoille.


Siltaillassa esitellään juuri valmistuneita raitiotien yleissuunnitelmaa, kustannusraporttia ja hankearviointia. Lisäksi esitellään Nihti-Korkeasaari-Kruunuvuorenranta-osuuden katusuunnitelmien luonnoksia.


Laiturilla voi tutustua myös avoinna olevaan Ratikkanäyttelyyn.

Katusuunnitelmaluonnoksiin voi tutustua ja niistä voi antaa palautetta myös 15.-22.2.2016 rakennusviraston asiakaspalvelussa (Elimäenkatu 5) ja verkkosivuilla osoitteessa www.hkr.hel.fi/suunnitelmat

Hankkeesta ei ole vielä rakentamispäätöstä. Rakentamispäätös tehdään näillä näkymin syksyllä 2016.


Tervetuloa!

Ohjelma:

16-17 Avoimet ovet, mahdollisuus tavata suunnittelijoita

17.00 Tilaisuuden avaus, Vuorovaikutussuunnittelija Juha-Pekka Turunen, Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto

17.10-17.20 Kruunusillat-hanke , Projektinjohtaja Ville Alajoki, Helsingin kaupungin rakennusvirasto

17.20-17.40 Raitiotieyhteys keskustasta Laajasaloon, Liikenneinsinööri Niko Setälä, Helsingin

kaupunkisuunnitteluvirasto

17.40-17.55 Nihti-Kruunuvuorenta-osuuden esittely, Maisema-arkkitehti Arto Kaituri,

WSP Finland Oy

17.55 Keskustelu

Lisätiedot:

Kuvia ja kartta median vapaaseen käyttöön hankkeesta uutisoitaessa:

http://aineistopanki.hel.fi/?cart=6339-bgcbcijlff&l=FI

Koko hanke:

projektinjohtaja Ville Alajoki, p. 040 334 7301, ville.alajoki@hel.fi

Raitiotien yleissuunnitelma:

liikenneinsinööri Niko Setälä, p. 09 310 37031, niko.setala@hel.fi

Katusuunnitelmaluonnokset ja niiden palaute 26.2. mennessä: 

Juha Lahti, p. 020 747 7346, juha.lahti@sito.fi

Lisätietoa verkossa:

http://www.uuttahelsinkia.fi/kruunusillat

www.facebook.com/kruunusillat

https://youtu.be/OHpMSUnc_Ok

http://www.hkr.hel.fi/suunnitelmat

Itsenäisyyspäivän juhla 6.12.2018
Kaavailta kirkolla 8.1.2018
Jarmo Nieminen saaristoillat
Siivousalue

Helsingin kaupungin sivuilla osoitteessa www.hel.fi/kaupunginosat on monenlaista tietoa kunkin kaupunginosan omista asioista, mm. alueen uutisia, tietoa lähipalveluista, katutöistä jne. Laajasalon asiat löytyvät tästä http://www.hel.fi/www/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/hallinto/kaupunginosat/laajasalo

******************************

Lue Laajasalon ja naapurialueiden uutisia verkkolehdestä  https://sanom.at/laajasalo/

******************************

Lue paikallista Hellas-lehteä (Herttoniemi, Laajasalo, Jollas, Tammisalo) tästä http://hellas-lehti.net/

*****************************